Jan en Thea wonen in Terheijden


Nadat Thea zo'n 10 jaar in Den Haag had gewoond, waarvan het laatste jaar samen met mij, werd besloten te gaan verhuizen. Terug naar 'het Brabantse' en daar waren minstens drie redenen voor te vinden:

  • weg uit de Randstad
  • dichter bij Thea's ouders
  • werken bij IKEA Breda

De huizenjacht duurde niet langer dan een paar maanden. Het bracht ons op hele leuke plekjes waarvan we het bestaan nooit hadden vermoed: Hank, Woudrichem, Werkendam, en vele meer.

Op een hele mooie dag in het voorjaar van 2003, terwijl Thea in Zeeland schapen hielp met lammeren, ging ik nadat ik in Breda had gewerkt bij de IKEA in opbouw, langs een huisje in Terheijden die we te koop hadden zien staan op het Internet. Ik was meteen verkocht en belde Thea. Het weekend daarop zijn we samen gaan kijken en een paar slapeloze maanden later was het ons huis!

Vooral de plaats waar het huis staat is fantastisch: we kijken nu uit over 'de Kleine Schans', één van de vestingswerken rondom Breda nog stammend uit de tijd van de Spaanse belegeringen, en we zien 'de Arend', een nog werkende molen uit 1742.

Wat ook belangrijk is voor ons: zullen de drie katten het hier fijn vinden? Voor het huis geen doorgaand verkeer en achter een zee van groen. Waar ze in Den Haag het nog moesten doen met een afgezette tuin, hebben ze hier de ruimte.

Het huis stamt uit 1932 en er moest het nodige aan gebeuren alvorens we zouden intrekken. Schrootjesplafonds er uit, gipsplaten er in. Oude keuken er uit, IKEA keuken er in. Hier en daar wat schilderwerk en nieuwe lak op de houten vloer. Thea en ik hadden het te druk op het werk, maar haar vader heeft geweldig geholpen!

Ook hadden we hulp van vrienden: Dennis (muurtje gladstrijken), Lizelotte (kozijnen schuren/verven), Arie (muurtje aftimmeren) en Jet (wat deed zij nou toch ook weer?).

Nu, nog maar een paar weken na onze verhuizing, lijkt alles op zijn plaats te zijn gevallen. Wij zijn meer dan gelukkig. Een huis met een bad, kelder en open haard, in een schitterende omgeving, vlak bij familie en werk. Zelfs de katten zijn gelukkig. IKEA Breda is open, af en toe varen er luchtballonnen over ons huis. de buren zijn heel erg vriendelijk en de stilte is er oorverdovend.

We hopen nog vele jaren samen in Terheijden te kunnen wonen, samen met de katten. Mischien is verhuizen van Den Haag naar hier, het verstandigste wat we ooit hebben gedaan. Voor ons is het:

ELKE DAG FEEST!